viernes, 18 de diciembre de 2009

LA WIKI DELS EDUCADORS PER ALS EDUCADORS



Des de l' encàrrec que se’ns va fer, hem estudiat diferents possibilitats per a donar-li una sortida eficient i adient al context que se’ns proposava. Es tractava d' integrar la forma d' oferir eines útils per a la tasca dels educadors a l' hora de proporcionar un lloc de trobada amb possibilitats d' ampliar els recursos que havíem de registrar. Tot plegat ha requerit dos suports de treball: una wiki i una pàgina al Facebook. L' elecció d' aquestes té un sentit purament funcional i ens facilitava la forma d' arribar als nostres destinataris sense interferències: els educadors i educadores socials. Tot i que uns altres professionals de l' educació podrien fer servir el recull que hem elaborat d' habilitats, programes, projectes i creació de materials educatius.


Els nostres objectius eren força concrets: compartir experiències i donar sortida als dubtes dels educadors. De simples ens van semblar ben amples i varem haver de treballar per a donar-los una forma més concreta. Tornem a explicar el perquè de l' elecció de la wiki i de la pàgina del Facebook: començar per a la afirmació bàsica de que no tenim la disponibilitat per a crear una web; ara tot sembla més clar. La wiki ens permet una forma de treball col·laborativa mentrestant dóna veu als educadors que vulguin ajudar-nos a complementar la nostra feina, que no deixa de ser la base per a un possible “vademecum” de l' educador.


De webs ni ha moltes però de wikis com la que us volem presentar no coneixem cap.Ens hem servit dels coneixements apresos a la assignatura de Nove Tecnologies Aplicades a l'Educació Social; i del nostre bagatge com a estudiants d' Educació Social. Algunes de nosaltres treballem com a professionals i la praxis ha estat un punt fort a l' hora d'estructura els continguts bàsics. Altres hem aportat idees del que encara ara, amb les pràctiques de la carrera, estem per conèixer.


La superació personal i l' apropament a les noves tecnologies era tan part necessària per a portar a terme el nostre treball com a objecte del nostre projecte. Hem hagut de compartir les nostres habilitats per a poder formar un grup eficient de treball. Ens hem organitzat i ens hem complementat per a poder aportar molt més del que hagués estat possible treballant en un altre format no col·laboratiu.


La nostra experiència ha estat un al·licient per a poder invitar uns altres companys a fer servir les noves tecnologies.Podeu seguir el següent enllaç: http://mics09es.wikispaces.com/


Esperem que us agradi!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario